اتحاد آووکادوئی

اتحاد آووکادوئی

1402/10/16 0

بازار جهانی آووکادو در ده سال گذشته شاهد رشد تصاعدی بوده است و مکزیک همچنان به عنوان صادرکننده برتر آووکادو در جهان تسلط دارد. کشورهای صادرکننده که قبلاً سهم کمی از بازار را در اختیار داشتند، با سودآوری صنعت آووکادو مورد توجه قرار گرفته​ اند. کشورهایی مانند کلمبیا، مراکش و تانزانیا همگی به پتانسیل تجاری آووکادو پی برده‌اند. در این دوره ده ساله، بازار جهانی آووکادو تقریبا به 4 برابر افزایش پیدا کرده است. در سال 2009، تقریبا نزدیک به 700 هزار تن آووکادو به سراسر جهان ارسال شد؛ اما در سال 2023، تعداد آووکادوهای صادر شده به بیش از 2 میلیون تن رسیده است. بیشتر این افزایش را می‌توان به دلیل افزایش تقاضا برای آووکادو در سراسر جهان و درک جهانی از فواید آووکادو دانست. آووکادو حد فاصل سال‌های 2021 و 2023 به عنوان سریعترین میوه استوایی جهت صادراتی به شمار می‌رود. 
آگاهی و اطلاعات در مورد سلامتی در میان مردم به شدت رو به افزایش است که بسیاری از نگرانی​‌های آن​ها را می‌​توان با آووکادو، برطرف کرد. این میوه فوق‌العاده یکی از مغذی‌​ترین مواد غذایی که غنی از امگا، فیبر، چربی سالم، پتاسیم، ویتامین E و منیزیم است. علاوه بر این، تجارت خرده​‌فروشی مواد غذایی گسترش یافته و رشد محصولات مبتنی بر آووکادو عرضه یافته است. براساس گزارش چشم‌انداز کشاورزی، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) و سازمان ملل متحد (FAO)، اینگونه انتظار می​‌رود که آووکادو بعد از موز تا سال 2030 به دومین میوه گرمسیری تبدیل شود. احتمال آن که نژادهای هاس، فوئرته و پینکرتون محبوب‌ترین گونه​ های تجاری هستند.
می‌توان گفت به طور کلی، تولید جهانی آووکادو به آرامی در حال افزایش است. اگرچه در حال حاضر چالش‌های زیادی برای پرورش آووکادو وجود دارد اما کشورهایی که آووکادو پرورش می‌دهند، در حال پاسخگویی به تقاضای فزاینده آن هستند. 
آووکادو در چندسال اخیر، به طرز قابل توجهی محبوبیت بیشتری پیدا کرده است و کشاورزان در سراسر جهان سخت تلاش می‌کنند تا آووکادوی بیشتری را پرورش دهند. 
می‌توان گفت به طور کلی اقتصاد مکزیک به تولید آووکادو وابسته است، بنابراین انگیزه زیادی برای ادامه رشد آن وجود دارد. 
آووکادو توسط مردم در سرتاسر جهان مصرف می‌شود، اما فقط در چند کشور رشد می‌کند. آووکادو برای رشد به آب و هوای گرمسیری نیاز دارد. بنابراین فقط در کشورهایی رشد خواهد کرد که آب و هوای گرم دارند. این بدان معناست که هرچه کشوری به خط استوا نزدیکتر باشد، احتمال رشد آووکادو بیشتر می‌شود. الزامات دیگری نیز وجود دارد که یک منطقه باید برآورده کند تا آووکادو به خوبی رشد کند، بنابراین به پرورش‌دهندگان آووکادو وابسته است که مطمئن شوند گیاهان خود را با تغذیه مورد نیاز مخصوص، تامین کنند.
کشورهای نامبرده براساس تولید آووکادو از سال 2016 تا 2020 است که منبع آن پایگاه داده‌​های آماری سازمانی "سازمان غذا و کشاورزی" است. کل تولید جهانی آووکادو در سال 2020، حدود 8 میلیون تن بود. 
1- مکزیک
2- کلمبیا
3- جمهوری دومینیکن
4- پرو
5- اندونزی
6- کنیا
7- برزیل
8- چیلی
9- هائیتی
10- اسرائیل

مکزیک 
مکزیک همچنان در زمینه صادرات آووکادو در جهان پیشروست. در سالهای 2018 و 2019 نزدیک به 2 میلیون تن آووکادو در داخل کشور کشت شد و نصف بیشتر آن به خارج از مکزیک صادر شد. حجم زیاد آووکادو مکزیک به دلیل شرایط اقلیمی آن است که تقریبا در تمام طول سال تولید شده‌اند. به دلیل ماهیت سودآور صنعت، کارتل‌ها به بازار آووکادو علاقه نشان داده‌اند. به جای استفاده از زمین برای کاشت ماری جوانا یا سایر محصولات غیرقانونی که اغلب مورد علاقه کارتل‌های مکزیکی است، اکنون درختان آووکادو به جای این درختان کاشته می‌شوند؛ چرا که سود بیشتری دارند. 
نزدیک به 80% از آووکادوهای مکزیکی به ایالات متحده آمریکا صادر می‌شوند. از سوی دیگر بازارهای صادراتی مکزیک می‌توان به ژاپن، کانادا و اروپا اشاره کرد اما بازار این کشورها به اندازه‌ی ایالات متحده بزرگ نیست. 
مکزیک در سال 2021، حدود 2.4 مییلون تن آووکادو برداشت کرد و این کشور را به بزرگترین تولیدکننده آووکادو در سراسر جهان تبدیل کرد. در سال 2021 بیش از 248 هزار هکتار زمین، درخت آووکادو در مکزیک کاشته شده است. 
در سراسر دنیا، مکان​‌های کمی وجود دارد که آووکادو در تمام طول سال رشد کند. میچواکان مکزیک جایی‌​ست که خاک غنی، آفتاب فراوان و بارندگی به موقع، شرایط ایده‌آلی را برای رشد آووکادوهای خامه​‌ای و خوش​ طعم فراهم می‌​کند. 


کلمبیا
کلمبیا جدیدترین صادرکننده آووکادو است که قصد دارد به "طرح B" برای بازار ایالات متحده تبدیل شود. این کشور جزء یکی از 10 صادر کننده بزرگ جهان به شمار می‌​رود؛ با این حال در آستانه رشد بسیار زیادی در دهه آینده قرار دارد.
اهداف طرح B کلمبیا بیانگر آن است که نمی‌​توان به حجم تولید و صادرات مکزیک رسید و این تقریبا با توجه به شرایط غیر ممکن است. اما کلمبیا به داشتن شرایط تجاری پایدارتر از مکزیک افتخار می​‌کند. نداشتن کارتل در عملیات یکی از بزرگترین مواردی است که کلمبیا به آن اشاره کرده است. همچنین کلمبیا این چنین تبلیغ می‌کند که زمان حمل و نقل آن سریع‌تر از مکزیک است و می‌تواند یک روز زودتر از مکزیک آووکادوها را تحویل دهد.


جمهوری دومینیکن
آووکادو سومین محصول کشاورزی خوراکی صادر شده توسط جمهوری دومینیکن به شمار می‌​رود. جمهوری دومینیکن علاوه بر آووکادو، کاکائو و موز را صادر می‌کند. بازار اصلی آووکادو دومینیکن ایالات متحده است. تقریبا نیمی از کل صادرات جمهوری دومینیکن به بازار ایالات متحده است. می‌توان گفت دومینیکن جایگزین اول مکزیک در ایالت متحده آمریکا به شمار می‌رود. 


پرو
پرو به عنوان دومین صادرکننده آووکادو در جهان شناخته شده است. پرو، گام‌های بلندی برای رسیدن به حجم صادرات مکزیک برداشته است. پرو در سال 2018، 350 هزار تن آووکادو به بازار عمده خود در اروپا صادر کرد. بیش از دو سوم آووکادوهای صادراتی پرو به بازار اتحادیه اروپا می‌رود که با این حال می‌توان گفت، یک بازار رو به رشد برای کشور پرو، بازارهای آسیایی است. پرو تجارت آووکادو با آسیا را در سال 2013 آغاز کرد و هر سال شاهد افزایش تقاضا بوده است. 


اندونزی
اندونزی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کالاهای غذایی در جهان است که تا همین اواخر آووکادو نسبتا کمی تولید می‌​کرد. در 5 سال اخیر، زمین‌های کشاورزی مربوط به رشد آووکادو گسترش یافته و کشاورزان در اندونزی به دنبال کشف راههای جدید برای افزایش ارزش آووکادو جستجو می‌کنند.
در پنج سال منتهی به سال 2020، تولید آووکادو در اندونزی بیش از 2 برابر شده و از 60 هزار تن نیز فراتر رفته است. کشاورزان اندونزی دهها گونه از درختان آووکادو را کاشتند و از ویژگی‌های خاک و ارتفاعی که برای این گونه‌های درختان مناسب است، استفاده کرده‌اند.


کنیا
کشور کنیا، در قاره‌ی آفریقا قرار دارد. این کشور آفریقایی که در چندین سال اخیر جهش بزرگی داشته و تولید آووکادو از 47 هزار تن در سال 2018، به 75 هزار تن در سال 2019 رساند که همچنان مقدار تولید و صادرات آن در سال 2022 چشمگیر بوده است. کنیا تولید آووکادوی خود را در 5 سال گذشته، 2 برابر کرده است. 70% آووکادوهای کنیایی توسط کشاورزان کوچک مقیاس که زمین‌های کشاورزی آن‌ها کمتر از 2 هکتار است، تولید می‌شود. 
حدود 23% تولید یعنی 95 هزار تن صادر می‌شود. کنیا در سال 2021 از آفریقای جنوبی پیشی گرفت و به بزرگترین صادر کننده آووکادو در این قاره تبدیل شد. بازارهای اصلی صادرات کنیا اتحادیه اروپا، به ویژه هلند، فرانسه، اسپانیا، بریتانیا و آلمان هستند. شایان ذکر است کنیا بخش‌هایی از بازارهای خاورمیانه را نیز تصرف کرده است. به ویژه امارات متحده عربی، عربستان سعودی، ترکیه، مصر، قطر و... 


شیلی
شیلی طی پنج سال گذشته تولید پایداری داشته است. این کشور سالیانه 200 هزار تن آووکادو تولید می‌کند. این کشور جز 10 تولید کننده و صادر کننده برتر آووکادو است که عمدتا به اتحادیه اروپا صادر می‌​کند. با توجه به خشکسالی‌​های اخیر در شیلی، کشت آووکادو مشکلاتی را در تامین آب کشور ایجاد کرده است. آووکادو تقریبا 64 برابر محصولاتی نظیر گوجه فرنگی به آب نیاز دارد؛ برای کشورهای خشک مانند شیلی که فقط به دلیل تغییرات آب و هوایی خشک می‌شوند، تولید آووکادو بر روی منبع آب فشرده است. گزارش‌هایی در رسانه‌های ملی شیلی تهیه شده که نشان می‌دهد منابع طبیعی در بسیاری از جوامع محلی کاهش داده شده است. در کشور شیلی، از آووکادو به عنوان طلای سبز یاد می‌​کنند. یکی از مناطق شیلی به نام پتورکا که دچار بحران خشکسالی هستند، کشت آووکادو از بزرگترین دغدغه‌​های آن​ها به شمار می‌​رود. آب​های محدود این منطقه به باغات آووکادو داده می‌​شود؛ این در حالی‌ست که افراد ساکن پتورکا برای پخت و پز، شتستشو و نوشیدن هفته‌​ای یکبار از کانتر آب استفاده می‌​کنند. این موارد باعث شده است که دولت حق آب 50 لیتر در روز را اجرا کند. واضح مبرهن است که اگر شیلی بخواهد به عنوان سومین صادر کننده بزرگ آووکادو باقی بماند، انجام اقداماتی برای کمک به کاهش مسائل مربوط به تغییرات آب و هوایی ضروری است. 


هائیتی 
هائیتی فقیرترین کشور آمریکای لاتین است. هائیتی به طور رسمی آووکادو صادر نمی‌کند؛ این کشور سالیانه حدود 50 هزار تن آووکادو تولید می‌کند و از این میزان، 10 هزار تن یعنی حدود 20% از طریق تجارت غیر رسمی بین دو کشور، به جمهوری دومینیکن صادر می‌شود. 


برزیل
کشت آووکادو در برزیل رو به افزایش است. تولید آووکادو بین سال‌های 2016 تا 2021 بیش از 50% رشد داشته است. آووکادو یکی از میوه‌هایی است که در سال‌های اخیر در بخش کشاورزی برزیل بیش از همه برجسته شده است. تولید میوه در این کشور در سال 2016 نزدیک به 200 هزار تن بوده که در سال 2021 به 300 هزار تن افزایش یافت. ایالات سائوپائولو، میناس گرایس، پارانا، ریو گرانده و ناحیه فدرال بیشترین تولید میوه را دارند. 

 

اسرائیل
اندازه برداشت آووکادو در اسرائیل سالیانه تقریبا به 100 هزار تن می‌رسد که 70% صادرات و 30% در بازار محلی به فروش می‌رسد. مقاصد اصلی صادرات این کشور، فرانسه، انگلستان، آلمان و اکثریت کشورهای اروپایی است و مقادیر بسیاری به روسیه می‌رود. همانطور که گفته شد، آووکادوی اسرائیل سهم مهمی از بازار اروپا دارد و نزدیکی جغرافیایی آن بی‌تاثیر نیست. صادرات اسرائیل به کشورهای اروپائی کمتر از 5 روز زمان خواهد برد؛ این در حالی است که محصول رقبا بین 10 الی 15 روز زمان می‌برد تا به خاک اروپا برسد. 

 

شاید برای شما نیز سوال باشد که چه کشورهایی بیشترین آووکادو را وارد می‌کنند؟
در سال 2021، کشورهایی که بیشترین نقش تجاری را در واردات آووکادو داشتند، ایالات متحده آمریکا (2.69 میلیارد دلار)، فرانسه (459 میلیون دلار)، کانادا (312 میلیون دلار)، آلمان (277 میلیون دلار) بوده‌اند.