جنگ آووکادو

جنگ آووکادو

1402/05/18 0

آووکادو لوکس‌ترین میوه‌ی دنیاست. اما شاید برای شما سوال باشد که این گران بودن، چه بهایی را تاکنون پرداخته؟ همراه باشید تا با هم به موضوع جنگ آووکادو بپردازیم! 
آیا می‌دانید محل تولد این میوه، در مکزیک است؟ می‌توان گفت تولید میوه آووکادو در مکزیک حدودا 10 برابر بیشتر از تولید آمریکاست. اما جالب است بدانید آووکادو در مکزیک جنجال‌هایی را به همراه خود داشته که در ادامه برای شما تعریف خواهیم کرد!
تا پیش از سال 1993، صادرات میوه آووکادو به آمریکا ممنوع بود؛ اما در سال جاری قرارداد تجارت آزاد نفت بین سه کشور آمریکا، مکزیک و کاناد صورت گرفت و مرزهای این کشور به روی یکدیگر باز شد. با امضای این قرارداد، باغ‌داران کالیفرنیایی که اختصاصا کاشت آووکادو را به عهده داشتند و برای فروش بیشتر آووکادو تمام سرمایه خود را صرف شناسایی آن و فروش بیشتر کرده بودند، احساس خطر کردند. در آمریکا کاشت آووکادو در تمامی فصول امکان‌پذیر نبود و از جهت کمبود آووکادو در ایالت‎های مختلف دارای قیمت بالایی بود. در کشور مکزیک به دلیل آب و هوای گرم‌تر و خاک مساعد، کشت آووکادو در تمامی فصول قابل اجرا بود. احساس خطر باغ‌داران کالیفرنیا بابت واردات آووکادوی ارزان قیمت‌تر و پوشش‌دهی آن در تمامی فصول بود. 
دولت آمریکا برای جلوگیری از متضرر شدن باغ‌داران کالیفرنیا، واردات میوه آووکادو از مکزیک را بسیار آرام پیش برد. قرارداد نفتی که در سال 1993 امضا شده بود، در نهایت در سال 2007 جواز واردات آووکادوی مکزیکی به آمریکا صدور گردید. در ابتدا این ورود بسیار تاثیر چندانی بر بازار آووکادوی آمریکایی نداشت. این واردات جهت تامین نیاز زمستانه‌ی سکنه‌ی ایالت‌های متفاوت آمریکا بود. حالا در سال 2023، آووکادوی مکزیک بخش بزرگی از بازار آمریکا را تصرف کرده است. در حال حاضر، حدود 1 میلیون تن آووکادو در آمریکا مصرف می‌شود که تنها 14% آن تولید آمریکا و 86% توسط مکزیک تامین می‌شود. 
پس از امضای این قرارداد نفتی، یکی از ایالات مکزیک برای تامین الزامات بهداشتی، با استاندارد بهداشت آمریکا مطابقت داشت. در نتیجه تمام تقاضای آووکادو به استان میچوآکان (Michoacan) جهت گرفت. میچوآکان ایالتی کوهستانی واقع در غرب مکزیک است که آب و هوای ایده‌آلی برای پرورش میوه آووکادو دارد. این منطقه دارای آب و هوایی گرم و خاک غنی به وسعت 60.000 کیلومتر مربع، بزرگ‌ترین تولید کننده‌ی این طلای سبز می‌باشد. جالب است بدانید میچوآکان تنها نقطه در دنیاست که کاشت آووکادو بدون مشکل در تمام طول سال رشد خواهد کرد. موقعیت مکانی این استان، آن را به یک مرکز حمل و نقل تبدیل کرده است. میچوآکان یکی از بزرگترین بنادر کشور مکزیک را دارد؛ همچنین مسیرهای مستقیم زمینی متناسبی را به مرکز مکزیک ارائه می‌دهد که از آنجا، دسترسی بسیار آسانی به ایالت متحده آمریکا ایجاد شده است. به همین دلیل میچوآکان دارای پیشینه‌ای طولانی در زمینه‌ی مواد مخدر و کارتل‌های مربوطه را به همراه خود دارد. 
قرارداد نفتی ذکر شده در زمان خاصی منعقد شد. در آن زمان کارتل‌های قدیمی مواد مخدر که در مبارزه با دولت در صدد متلاشی شدن بودند، میوه آووکادو را به عنوان یک منبع درآمد جدید و جایگزین مواد مخدر کردند. 
در سال 1990 یکی از قوی‌ترین کارتل‌هایی که درآمدزایی آن‌ها از طریق قاچاق مواد مخدر بود، کارتل "گالف" بود که صاحب اسلحه نیز بودند. کارتل‌های گالف با استفاده از نیروهای مسلح در ازای دستمزد، از سایر باندهای مواد مخدر نیز مراقبت می‌کردند. این کارتل که مجموعه‌ای از افراد خلافکار بود، عقیده داشتند که خلاف بخشی از زندگی آن‌هاست و با افراد محلی هرگز درگیر نخواهند شد. 
در قسمتی دیگر از شهر، گروهی به نام "زتا" وارد میادین شده بود که روند کار خلاف را عوض کردند و مردم عادی را نیز مورد حمله قرار دادند. آن‌ها یک گروه کماندوئی به خصوص بودند که اکثریتشان توسط آمریکا، فرانسه و اسرائیل آموزش نظامی دیده بودند. هم زمان روسای باندهای مواد مخدر مثل کارتل گالف تصمیم گرفتند که از نیروهای نظامی زبده برای کارتل خود استخدام کنند. افراد گروه "زتا" که با سمت سرباز حرفه‌ای در ارتش مشغول به کار بودند، تصمیم به حضور در کارتل‌های مواد مخدر گرفتند. چرا که حضور در کارتل‌ها، در مقایسه با محیط نظامی و ارتشی کم خطرتر بود و دستمزد آنها 10 برابر افزایش می‌یافت. علاوه‌بر آن در صورت کشته شدن در عملیات، کارتل‌ها پس از مرگشان از خانواده‌هایشان به خوبی محافظت می‌کردند. با سنجیدن این شرایط، گروه زتا به استخدام کارتل گالف در آمد. 
حضور گروه زتا در کارتل گالف همچنان تا اواخر دهه 1990 ادامه داشت. در این زمان، کارتل‌ها تصمیم گرفتند که کارتل به خصوص خود را ایجاد کنند. گروه زتا نسل جدیدی از خلاف را در مکزیک ایجاد کردند: آدم‌ربایی، قاچاق مواد مخدر، دزدی و... این افراد علاقه به درآمدزایی از راه‌های متفاوت را داشتند. این اتفاق درست همزمان با پررنگ شدن صنعت میوه آووکادو در درآمدزائی بود. در نتیجه بهترین گزینه برای اخاذی صنعت "آووکادو" به شمار می رفت. فروش آووکادو در اواخر دهه 90 برای تامین نیاز زمستانه بازار آمریکا به اوج خود رسیده بود. در این منطقه تعدادی باغ‌دار سالیانه مبلغ 100 میلیون دلار از فروش و صادرات آن به آمریکا به درآمد رسیده بودند. 
گروه زتا با پرداخت ارتشا به مقامات محلی استان، لیستی از نام و آدرس تولید کننده‌های قدر میوه آووکادو در منطقه را دریافت کردند. پیش از آن، گوه زتا برای شهرت و بدنامی خبرهای کذب اعم از بریدن گوشت، قطع کردن انگشتان و دستان در سطح شهر پخش کرده بودند. یکی از افراد میچوآکان که نام آن مانوئل است، در سال 1998 در کنار یکی از تولیدکنندگان بزرگ آووکادو حضور داشت. پس از یک روز کاری، 2 نفر از اعضای گروه زتا پس از تعقیب و گریز فراوان آن‌ها را به اسارت گرفتند. پس از 9 روز اسارت، بر مبلغ باج به تفاهم رسیدند. پس از پرداخت این مبلغ، این دو نفر در جنگلی دور از میچوآکان رها شدند. مانوئل پس از این اتفاق به مدت 2 سال تعادل روحی و روانی نداشت. در این بازه‌ی زمانی، از کار کردن فاصله گرفته و برخی از زمین‌های کشاورزی خود را برای خرج روزمره فروخته بود. 
در سال 2006، رئیس جمهور وقت، فیلیپ کالدرون تصمیم به مبارزه با کارتل‌ها گرفت. این شروع یک حمله‌ی داخلی بین نیروهای نظامی و کارتل‌ها بود. در نتیجه 20 هزار نیروی نظامی پایتخت آووکادو را تسخیر کردند. در این میان افراد ارتشی، روسای کارتل را دستگیر و یا به قتل می‌رساندند. این کار نتیجه‌ی مثبتی را به همراه خود نداشت. این کارتل‌ها نه تنها از بین نرفتند، بلکه به گروه‌های خلافکار کوچکتری تبدیل شدند. به دلیل محدودتر شدن منبع درآمد، جنگ‌های داخلی بین این گروهک‌ها پیش آمد. به تدریج این گروهک‌های داخلی با یکدیگر متحد شده و کارتلی به نام "لا فامیلیا میچوآکان – La familia michoacana" تشکیل دادند که در مقابل گروه زتا قرار گرفتند. جنگ آن‌ها، جنگی کاملا ملی و قومی بود. دلیل تفکیک این کارتل از گروه زتا به دلیل تعدی افراد ساکن میچوآکان توسط گروه زتا بود. در سال 2009 کارتل لا فامیلیا پس از حذف و اضافه افراد مختلف، گروه دیگری به نام "شوالیه‌های معبد" تشکیل دادند. گروه شوالیه‌های معبد با هدف تسخیر و کنترل بازار آووکادوی دنیا، از کشاورزان نیز اخاذی می‌کردند. این گروه علاوه بر داشتن کارتل مواد مخدر، قصد دخالت بر امور کشت و صدور آووکادو به نقاط مختلف را داشت. شوالیه‌های معبد، مبلغی را تحت عنوان مالیات مقرر کردند که در هر صورت باغ‌داران به اجبار آن را پرداخت می‌کردند. در صورت عدم پرداخت این مالیات اجباری، زمین‌ها و کامیون‌های باغ‌داران را آتش می‌زدند. این کار به منظور به تحقق رساندن 2 هدف آن‌ها بود: ترساندن باغ‌داران در صورت عدم پرداخت این باج و کاهش مقدار تولید در حین افزایش تقاضا و نتیجه‌ی آن که موجب افزایش قیمت این کالا می‌شد.
در سال 2008 که صادرات میوه آووکادو به مبلغ 8 میلیون دلار رسیده بود، در سال 2009 کارتل‌های شوالیه‌های معبد به ربودن خانواده‌ی درجه 1 باغ‌داران زمین‌های کشاورزی پرداختند. در نتیجه شوالیه‌های معبد کنترل تمام اختیار بر روی تمام ایالت میچوآکان داشتند. افراد حاضر در شوالیه‌های معبد به آزار جنسی، خشونت مردم عادی، دزدی و ... می‌پرداختند؛ این امور موجب خشم روز افزون ساکنین ایالت میچوآکان شد. در آخر شرایط به دست ساکنین این ایالت تغییر کرده و جنبشی را تحت عنوان "جنبش دفاع از خود" ایجاد کردند. شهر تانسیتارو که واقع در جنوب غربی ایالت میچوآکان قراردارد، در حال حاضر شبیه به یک اردوگاه نظامی ست. شهری که در آن 2 چیز به وضوح دیده می‌شود: سلاح‌های اتوماتیک و آووکادو. پس از اتحاد مردم، در این شهر جرم و جنایت کمتری نسبت به سایر شهرهای مکزیک تاکنون رقم خورده است. در این شهر و جاده‌های اطراف آن موانع و ایست‌های بازرسی قرار دادند و در صورت گذر افراد مختلف، مورد بازرسی قرار می‌گرفتند. 
کشاورزان زمان طولانی ایست که توسط کارتل‌ها شکار می‌شوند، اما در سال 2013 خشونت‌ها به شدت افزایش یافته بود. در یکی از گزارشات، شوالیه‌های معبد برای هر جعبه آووکادوئی که از مزارع محلی جمع‌آوری می‌شد، هزینه‌ای را دریافت می‌کردند و از فروش کود و آفت‌کش‌ها کم می‌کردند. تانسیتارو منطقه‌ای که در آن 56000 هکتار باغ میوه آووکادو شکوفا می‌شود، کشاورزان ترس از انتقام، مالیات سالانه به مبلغ 60 دلار در هر هکتار را پرداخت می‌کردند. در آن زمان به این میوه لقب "آووکادوی خونی" را داده بودند. این اتحاد ساکنین تانسی تارو، جهت جلوگیری از شکست در برابر دولت پیچیده و مملو از فساد مکزیک بود. 
در حال حاضر، از هر 5 شخص شاغل در میچوآکان، یکی از آن‌ها مستقیما مربوط به حوزه‌ی میوه آووکادو مشغول به کار هستند. در واقع 1/3 نیاز آووکادوی دولت آمریکا از این ایالت تامین می‌شود. در مکزیک بسیاری از کشاورزان و باغ‌داران به مرور زمان ثروتمند شدند و درآمدهای میلیون دلاری کسب کردند. از آن جایی که مکزیک کشور قانونمندی نیست، به تدریج این ثروت موجب جذب کارتل‌های مواد مخدر و جرم و جنایت شد. با گذر این سال‌ها، در حال حاضر محموله‌های آووکادو توسط چند ماشین نظامی که شامل افراد مسلح است و سایر اسکورت‌های نظامی به نقاط مختلف صادر می‌شود.