روش کاشت آووکادو

روش کاشت آووکادو

1402/10/19 0

آووکادو یکی از میوه‌های مدرنی‌ست که در کشورهای خط استوایی در تمامی فصول و خارج از محدوده استوایی، در تابستان به ثمر می‌رسد. این میوه از نظر مواد مغذی و طعم کره‌ای، یکی از میوه‌های محبوب اقشار مختلف در تمامی نقاط دنیا تبدیل شده است. 
ما در آووکادونامه فیلفیل قصد داریم به شما نحوه کاشت آووکادو را یاد بدهیم. شما این بار با خرید آووکادو، هسته‌های آن‌ها را نگه دارید تا بتوانید آن ها را به عنوان یک گیاه آپارتمانی و یا فراتر از آن پرورش دهید. 
پرورش درخت آووکادو برخلاف تصور شما به طرز شگفت‌آوری آسان است. در ادامه به شما خواهیم گفت که چگونه هسته‌ی آووکادو را به درخت تبدیل کنید.

هسته‌ی آووکادو هر چقدر زودتر در آب قرار داده شود، زودتر به نتیجه خواهد رسید. در نتیجه هسته‌ی آووکادو را در اسرع وقت، درست پس از زمانی که آن‌ها را از میوه جدا کردید، بکارید. اگر بذر بیش از حد خشک شود، ممکن است جوانه نزند. اگر فقط کمتر از 2 روز از گوشت آووکادو جدا شده باشد، مناسب کاشت است. 
در ابتدا آووکادو را از وسط برش دهید؛ اما مراقب باشید تا هسته‌ی آووکادو با چاقو زخمی نشود. برای این کار نیاز است که پس از باز شدن آووکادو، هسته‌ی آن را با دست از گوشت خارج کنید. اگر آووکادو رسیده باشد از گوشت به راحتی خارج خواهد شد. هسته را به آرامی بشویید و سپس با دستمال آن را خشک کنید تا چربی میوه از هسته گرفته شود. 
روی هسته‌ی آووکادو به تعداد 3 یا 4 فرورفتگی سطحی به صورت رگه از ته آووکادو به نوک آووکادو وجود دارد. محل فرو رفتن خلال دندان‌ها، روی این رگه‌ها و باید به صورت اریب باشد. با استفاده از 3 خلال دندان به فاصله‌ی یکسان از یکدیگر و با ارتفاع 2 سانتی‌متر از بالا، یعنی به صورتی باشد که از نصف مقداری بیشتر داخل آب قرار گیرد، داخل لیوان آب قرار دهید. نوک هسته به سمت بالا و کف آن به سمت پایین باشد. 
پس از 48 الی 72 ساعت، آن‌ها را از آب خارج کنید و پوسته‌ی رویی هسته (پوسته‌ی قهوه‌ای هسته) را جدا کنید. این کار به رشد آووکادو سرعت می‌بخشد. در این مرحله آب آووکادو را عوض کرده و مجددا هسته‌ی آووکادو را با دستمال خشک کنید و داخل ظرف قرار دهید. 
پس از گذشت 2 الی 4 هفته، پایین هسته شکافی ایجاد می‌شود که ریشه از درون هسته شروع به رشد می‌کند. اگر پس از 1 ماه هسته‌ی شما شکافته نشد، به این معناست که نژاد آووکادوی شما نیاز به زمان بیشتری جهت ایجاد تغییرات نیاز دارد. می‌توانید از گونه‌ی هاس که پوست آن‌ها تیره رنگ است و روی آن برآمدگی‌هایی مثل سنگریزه‌های ریز وجود دارد، استفاده کنید تا زودتر به نتیجه برسید. 
شایان ذکر است آب آووکادوها در صورت عوض شدن رنگ آب، تعویض شود. در غیر این صورت، آب آن‌ها پس از کمی خشک شدن شارژ شود و هر 2 هفته یکبار، آب ظرف را خالی و با آب تمیزتر جایگزین نمایید. هسته‌ی این میوه حساس است و باید هر بار پس از تعویض آب، برای جلوگیری از لزج شدن ته هسته، آن را به آرامی بشویید و یا از دستمال کاغذی جهت تمیز کردن آن استفاده کنید. در این مرحله ممکن است آب آووکادو تغییر رنگ دهد و یا جلبک در سطح آب ایجاد شود. 
پس از مدتی، جوانه‌ی آووکادو از نوک تیز آن خارج می‌شود. بنابراین مطمئن شوید که انتهای هسته صاف در آب غوطه‌ور است. پس از اینکه هسته آووکادو شکافته شد و ساقه‌ی آن حدود 15 سانتی متر رویید، نیاز است که آن را در خاک قرار دهید. خاک کاشت آووکادو باید 30% ورمی کمپوست و 10% پرلیت و باقی آن خاک باغچه باشد.
برای کاشت میوه آووکادو هسته باید در کنار پنجره و نور طبیعی قرار گیرد تا به سرعت جوانه بزند. درخت آووکادو اگر حداقل 6 ساعت در روز، نور مستقیم خورشید را دریافت کنند بهترین عملکرد را دارند. بهتر است در منزل، آن‌ها را در کنار پنجره‌ی بزرگ و نورگیر قرار دهید. لازم به ذکر است گرمای شدید تابستان و سرمای سوزناک زمستان دانه آووکادو را اذیت می‌کند. نگهداری هسته آووکادو در پاسیو نیز امکان پذیر است. 
اگر نگهداری هسته‌های آووکادو در ظرف آب برای شما دشوار است، پس از اینکه نوک ریشه‌ی آووکادو را در ظرف آب مشاهده کردید، نصف هسته‌ی آووکادو را داخل خاک قرار دهید. ریشه زدن در آب 2 هفته و ریشه زدن در خاک حداقل 1 ماه زمان خواهد برد. اگرچه آووکادو رطوبت نسبتا بالایی را دوست دارد، اما خاک خیس را دوست ندارد. بهتر است بین دو آبیاری، اجازه دهید تا خاک خشک شود. بهترین روش برای آبیاری آووکادو این است که هفته‌ای یک بار یا به محض اینکه برگ‌ها به سمت پایین سوق یافتند؛ یعنی علائم پژمردگی از خود نشان دادند، به آن‌ها آب دهید. 
آووکادو یک محصول پر مصرف آب به شمار می رود. اگر محل زندگی شما، جزء مناطق گرمسیر به شمار می‌رود، آن‌ها را در باغچه حیاط خود بکارید. سیستم ریشه درخت آووکادو، یک سیستم ریشه خزنده است که کم عمق ولی گسترده است. برای کاشت آن لازم است بدانید که خیلی به عمق خاک نمی‌رود و 15 سانتی متر بالای خاک را اشغال می‌کند اما می‌تواند تا عمق 60 سانتی متر هم برود. بهتر است مکانی را برای کاشت انتخاب کنید که فضای کافی برای رشد این درختان بلند فراهم کند. اگر بیش از یک درخت آووکادو می‌کارید، فاصله آن‌ها 3 متر از دیواره‌های اطراف و 5 متر از درخت‌های دیگر باشد. 
آووکادو قبل از هر چیز نیاز به نیتروژن و کمی روی نیاز دارد. می‌توانید از کود درخت مرکبات به عنوان کود آووکادو استفاده کنید یا به صورت ارگانیک استفاده کنید و از کمپوست، قهوه، امولسیون ماهی و غیره استفاده کنید.
مقادیر دقیق آب مورد نیاز به شرایط محیطی، خاک و سن درختان بستگی دارد. اما به طور کلی می‌توان گفت که یک درخت بالغ حداقل به 1000-1300 میلی متر باران در سال نیاز دارد.
یکی از ضروریت‌های موفقیت در کاشت میوه آووکادو، صبر است. براساس نژاد و گونه‌ی آووکادوی شما، ممکن است میوه دادن درخت شما، 4 سال و یا 13 سال زمان‌بر باشد. اما چیزی در مورد آووکادوهای خانگی وجود دارد که ارزش انتظار را برای آن‌ها دارد. پیشنهاد ما به شما این است که از یک دانه شروع کنید. با کمی صبر می‌توانید بذر را برای کاشت و رشد یک درخت آووکادو جوانه بزنید. آووکادو یک گیاه آپارتمانی دوست داشتنی خواهد بود که ممکن است در آینده‌ای نه چندان دور به همراه میوه‌های فراوان ثمربخش باشد.